top of page
  • Writer's pictureMaria

Beneficiile solarului în sezonul rece al anului


Cu nopțile mai lungi și zilele mai scurte care se apropie cu repeziciune, o scădere semnificativă a soarelui și temperaturile mai reci se pot adăuga la potențialul de depresie, tulburare afectivă sezonieră (cunoscută și ca depresia de iarnă) și, în general, senzație de slăbiciune. Aflați cum expunerea la lumina UV de la solar poate ajuta la combaterea acelor simptome de iarnă!Medicii cred că nivelul redus de lumină solară în următoarele luni afectează hormonii pe care îi produce creierul, ceea ce duce la dezvoltarea așa ziselor depresii sezoniere. Uneori, acest lucru duce la creșterea oboselii, pierderea poftei de mâncare sau supraalimentarea și pierderea concentrării. În lunile mai reci nu este posibil să obțineți vitamina D din lumina naturală a soarelui, deoarece razele UV produse de soare nu sunt suficient de puternice. Este posibil să obțineți vitamina D în principal din alimente și suplimente alimentare, dar principala și cea mai bună sursă de vitamina D este expunerea la soare.Cei care vizitează solarul în mod regulat, din toamnă până în iarnă, nu numai că văd beneficiile unui bronz fermecător, dar expunerea la razele calde UV pentru perioade scurte și regulate de timp le va crește drastic nivelul de vitamina D și starea de spirit, scăzând în același timp simptomele, care sunt adesea asociate cu depresia de iarnă.


Nu numai că utilizarea solarului în lunile de iarnă crește nivelul de vitamina D și combate tulburările afective sezoniere, dar expunerea la lumina UV poate ajuta la un ciclu de somn sănătos. Solarul ajuta organismul să regleze hormonii serotonina și melatonina, care ajuta la ciclurile de somn sănătoase. Problemele cu somnul sunt larg răspândite în rândul adulților maturi din cauza stilului de viață din ce în ce mai rapid.Expunerea la razele UV crește serotonina (numit și hormonul fericirii) și ajută la punerea sub control a producției de melatonină. De asemenea, bronzarea încurajează producția de endorfine, care s-a dovedit a fi benefică pentru starea noastră mentală. De fapt, s-a demonstrat că ajută la combaterea depresiei de iarnă – o problemă reală care afectează mari părți ale populației, în special în țările unde lumina soarelui este limitată pe timpul iernii. Fie că ai depresie sezonieră sau cronică, o vizită la salonul de bronzat este o soluție bună.


Acum că toamna este aici, trebuie să ne asigurăm că ne menținem nivelul de vitamina D acolo unde ar trebui să fie, fie că alegem să obținem acest lucru din suplimente sau dintr-o doză regulată de lumină UV ca parte a unui program de bronzare responsabil la solar. Vitamina D este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală, iar bronzarea la solar este o opțiune pentru a aduce soarele înăuntru în lunile sumbre și mai întunecate!


Extra: Din experiența noastră în domeniul bronzului de interior, putem afirma cu certitudine că vizitele la solar sunt o metodă foarte bună de a combate dereglarile stării de spirit, iar acest fapt este încă o dată confirmat de nenumărații clienți ai noștri ce au simțit pe pielea lor diferența!


0 comments
bottom of page