top of page
  • Writer's pictureMaria

9 Beneficii ale solarului

Când vine vara, avem zâmbetul pe buze și ne simțim mai bine, însă asta nu este o mare surpriză. Potrivit diverselor studii științifice, lumina soarelui ne stimulează starea de spirit, previne o serie de boli grave și are nenumărate beneficii fizice.


Cu toate acestea, nu vă puteți bucura de soare oricând doriți sau nu puteți controla cât de multă lumină solară absorbiți. Din fericire, există o soluție pentru asta: bronzarea în solar.Solarele de ultimă generație, precum cele pe care le găsiți la SUNCLUB, oferă aceleași beneficii ca și soarele, dar într-un mod controlat. Dar când anume este bronzarea sănătoasă? Atunci când ne expunem controlat și responsabil la lumina UV, astfel beneficiind de toate avantajele acesteia, dar și minimizând riscurile unei expuneri prea îndelungată.


În timp ce bronzarea responsabilă înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană din cauza tipului său de piele, există o regulă de aur: NU VA FACEȚI ARSURI SOLARE! Deci, atâta timp cât nu o faci, te poți bucura de următoarele beneficii


Vitamina D

Nivelurile sănătoase de vitamina D sunt asociate cu scăderea semnificativă a riscului majorității formelor de cancer, boli de inimă, boli autoimune și infecțioase. Cel mai comun și eficient mod de a obține vitamina D este din lumina soarelui. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate bucura de soare oricând dorește. O alternativă este mâncarea precum peștele (somon și ton), lactatele, puiul și ouăle care sunt toate alimente bogate în vitamina D.Dar o altă metodă mai fiabilă care vă va oferi practic aceleași rezultate ca și lumina soarelui sunt aparatele de bronzat, cunoscute și sub denumirea de solare. Studiile indică faptul că, prin expunerea la întreg corpul în solar la razele UV este amplifică eficacitatea organismului pentru producerea de vitamina D.


Structură osoasă sănătoasă

Datorită luminii UV de la aparatele de bronzat, vitamina D poate juca un rol important în reglarea nivelului de calciu și fosfor, două elemente esențiale pentru susținerea oaselor sănătoase. Oasele tale se descompun în mod natural, dar datorită vitaminei D și al altor minerale, acestea se refac. Dar fără suficientă vitamina D, oasele tale pot deveni fragile sau deformate. La adulți, acest lucru poate duce la osteomalacie (înmuierea oaselor) sau osteoporoză.


Ameliorează durerea

Bronzarea responsabilă face mușchii mai flexibili și îi relaxează. Expunerea la razele ultraviolete acționează ca analgezic în caz de reumatism, artrită și dureri musculare. Mai mult, persoanele cu fibromialgie au raportat o scădere pe termen scurt a durerii după expunerea la lumină UV.Reduce bolile de inimă

Deficitul de vitamina D este, de asemenea, asociat cu risc sporit de afecțiuni cardiovasculare crescut. Oamenii de știință cred că riscul crescut de boli de inimă și alte boli cronice se datorează lipsei de lumină UVB, ceea ce duce la deficiența vitaminei D. Oamenii care trăiesc la latitudini mai înalte, ca în nordul Europei, au mai multe șanse să moară din cauza bolilor de inimă iarna decât vara. În plus, nivelul colesterolului poate crește și în timpul iernii, ceea ce duce la o serie de probleme de sănătate, pe lângă bolile de inimă.Simte-te fericit/ă

Expunerea la lumina soarelui este asociată cu o stare de spirit îmbunătățită. Asta se datorează faptului că lumina crește nivelul serotoninei, cunoscut și sub denumirea de hormonul fericirii. În lunile de iarnă, mulți oameni se confruntă cu tulburări afective sezoniere și depresie. Asta pentru că vremea rece și înnorată împiedică razele soarelui să ajungă la piele. Expunerea regulată la razele UV pe parcursul întregului an poate reduce aceste simptome depresive și tulburări de dispoziție.Îmbunătățește sistemul imunitar

Este biine cunoscut faptul că, atunci când îți simți organismul slabit, trebuie să iei niște vitamina C. Dar și vitamina D îți poate întări sistemul imunitar. Potrivit mai multor studii, vitamina D reduce șansele de a face gripă.


De asemenea, vitamina D ajută la prevenirea mai multor tipuri de boli autoimune. Acest lucru se datorează proprietăților de reglare ale vitaminei care controlează funcțiile imunologice afectate de inflamație. Cu alte cuvinte, încurajează producția de celule albe din sânge, care la rândul lor întăresc sistemul imunitar.


Tratează afecțiuni ale piele

Utilizarea luminii UV în domeniul medical, cunoscută și sub denumirea de fototerapie, poate ajuta la tratarea diferitelor forme de afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema, dermatita și vitiligo. În plus, lumina UV este un instrument util pentru a combate acneea moderată până la severă.Nenumărate studii, datând din anul 1950, indică faptul că atunci când lumina UV pătrunde în piele, combate celulele care cauzează tulburări de pielii. În consecință, mulți pacienți au prezentat mai puține semne și simptome de afecțiuni ale pielii.


Ajută la slăbit

Nu numai că serotonina vă ajută să vă simțiți mai fericiți, dar vă ajută și să vă gestionați greutatea. Cercetătorii au demonstrat că vitamina D are un efect de suprimare a poftei de mâncare asupra corpului uman. Astfel, persoanele care se bucură de razele soarelui sau care primesc aportul de vitamina D de la o mașină de bronzat tind să mănânce mai puțin. De aceea, tindem să mâncăm mai puțin în timpul verii decât o facem iarna.Te pregătește pentru vară

În fiecare an, nenumărați clienți SUNCLUB dezvoltă cu succes un așa numit bronz de bază înainte de a se aventura în vacanțe însorite. Pielea expusă la lumina UVA și UVB a aparatului de bronzat este mai rezistentă la razele soarelui. Acest lucru îmbunătățește funcția de barieră naturală a pielii.Bronzurile de bază, combinate cu utilizarea corectă a cremei solare, reduc riscul de a vă arde. Pe de altă parte, cei care nu sunt bronzați au mai multe șanse să se ardă la soare atunci când merg în vacanță.

0 comments

Comments


bottom of page